Van Belediyesi

"Tarihin ve Güneşin Başkenti"

E-BELEDİYE

Sitemizde En Çok Hangi Bölümlerin Geliştirilmesini İstiyorsunuz?
    Haber ve Duyurular
    Müdürlükler
    Resim ve Videolar
    Faaliyet Raporları ve Bültenler
    Resmi Evraklar
    Hizmet Rehberi
    Diğer

BELEDİYEDEN KADIN SIĞINMA EVİ ATAĞI

BELEDİYEDEN KADIN SIĞINMA EVİ ATAĞI,BELEDİYEDEN,KADIN,SIĞINMA,EVİ,ATAĞI
     BELEDİYE KADIN SIĞINMA EVİ AÇIYOR   Van Belediyesi kadın sığınma evleri açarak, kadına uygulanan şiddetten dolayı evinden olan ve kötü muameleye tabi tutulan kadınları korumayı amaçlıyor. Örnek bir çalışma başlatan Belediye bunun ilk adımını attı. Kadına şiddet” haberlerine her gün yenisi eklenirken, mağdur kadınları korumak için Van Belediyesi harekete geçti.    Yasa gereği nüfusu 50 binden fazla olan yerleşim birimlerinde kadın ve çocuk sığınma evleri kurulması zorunlu olduğu halde şimdiye kadar gelen yönetimlerin ihmalini Van Belediyesi bu dönemde gidermiş olacak.   Belediye Meclis Başkan Vekili Sabri Abi başkanlığında yapılan belediye meclisinin bu ay ki son birleşiminde Van için bir ilk olan karar alındı. Son yıllarda artan kadın hakları ihlalleri, cinayetler, işkenceler ve intiharlarla gündeme gelen, barınmaya ihtiyacı olan tüm kadınlar için hareket geçen Belediye Meclisi bir ilke imza attı.   Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın önergesiyle gündeme gelen Kadın Sığınma Evi talebi yapılan görüşmelerden sonra tüm üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Kadın sığınma evlerinin açılması için önerge veren Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, bu konunun aciliyet arz ettiğini belirterek, kadına uygulanan şiddetin önüne geçmek için böyle bir önerge hazırladık. Bu konu ile ilgili yönetmeliğimiz de hazır. Kadınların maruz kaldığı kötü muamelelerin asgariye indirilmesi için belediyenin attığı bu adım oldukça hayati ve önemlidir” dedi.   Konu ile söz alan Belediye Meclis üyeleri de bu kararın yerinde ve gerekli olduğunu dile getirerek, tam destek vererek oybirliği ile kabul etti.   HASTANEYE TAKSİ SEFERLERİ Edremit yolu üzerinde açılan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ulaşım durumu'da ele alındı. Taksilerin durumlarını görüşen meclis üyeleri Ferit Melen Havaalanında görev yapan taksicilerin nöbetleşe olarak burada'da görev yapmasını uygun gördü. Bundan sonra taksiler dönüşümlü olarak hastane ile kent merkezi arasında yolcu taşıyabilecek. Bu karar ile hastane yönüne ulaşım sıkıntısı çekenlerin bu sıkıntıları asgariye indirilmesi hedefleniyor. Ayrıca bazı taksicilerin kısa mesafelerde taksimetre çalıştırmayarak yolculardan rastgele para talep edildiğine dair şikayetlerin alındığı dile getirildi. Bu konu'da taksicilerin uyarılacağı ve vatandaşların taksimetre üzerinden ödeme yapmaları istendi.   Belediye Meclisi Başkan Vekili Sabri Abi, Kasım ayında yeniden toplanmak üzere toplantıyı sona erdirerek, alınan kararların Van halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.
    Bu İçerik 15.11.2011 Tarihinde Yazı İşleri Müdürlüğü Kategorisinde Yayınlanmıştır
    Copyright © 2011-2012 Van Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.
    Tasarım ve Yazılım Koberz Bilişim
    BİYS v3.3