BDP’den Van Belediyesi’ne destek ziyaretleri

BDP’den Van Belediyesi’ne destek ziyaretleri,bdp,den,van,belediyesi,ne,destek,ziyaretleri

Görevden alınan tutuklu Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın yerine vekâlet eden Sabri Abi’ye tebrik ziyaretleri devam ediyor. Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP İl Eş Başkanı Mihriban Şah, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezehat Ergüneş, BDP İl Genel Meclis üyeleri, BDP il ve ilçe yönetimleri ile çok sayıda kişi Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi’yi ziyaret etti. Ziyaretçileri Van Belediye Başkan Vekili Abi, belediye başkan yardımcıları karşıladı.

Abi: Başkanımızı tutuklayanların hayalleri kursaklarında kalacak

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Abi, başaracaklarının sözünü verdi. Kaya’nın önlerine koyduğu tüm hedeflere ulaşmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini aktaran Abi, “Belediye başkanımızı içeri atanların hayallerini kursaklarında bırakacağız herkes buna emin olsun. Halkımızın desteği ve dayanışması ile tüm zorlukları aşarak başaracağız. Biz burada sadece başkanımıza vekalet ediyoruz yani onun bizim önümüze koyduğu çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Bunu en iyi şekilde yaparak, Bekir Kaya ve arkadaşlarını mutlu edeceğiz” dedi.

Üçer: Tüm tutsakların özgürlüğü için mücadele edilmeli

Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise sistemin bir halkın iradesine el koymaya çalıştığını belirterek, halkın da iradesini sahiplenme adına direndiğini söyledi. Bu operasyonlarla cezaevine gönderilen tüm tutsakların özgür olabilmesi için mücadele edilmesi gerekliliğinin altını çizen Üçer, “Bir yandan kendi iradelerimizi sahiplenirken, diğer yandan da belediye çalışmalarının yapılması gerekiyor. Yeni yapılan görevlendirmelere seçilen arkadaşlarımız halkımızın ve siyasi anlayışımıza göre hareket ederek başaracaklardır. Hizmet sadece yol, su değildir. Bunlar bir belediyenin yapması gereken en doğal çalışmalardır. Ama asıl hizmet belediyenin halka gitmesi ve halkının sorunlarını çözmeye dönük iyi bir pratik sergilemesidir” dedi.

Üçer: Sistem kirli bir oyun oynuyor

Sistemin bu halk ve partileri üzerinde kirli bir oyun oynadığını söyleyen Üçer, Başbakan Erdoğan’ın ‘Van’ı istiyorum’ sözlerinin ardından bu operasyonların Van’da başladığını aktardı. Üçer, “Biz onların bu hukukunu tanımıyoruz. Bizim için sonuna kadar Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’dır, bizim için sonuna kadar Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz’dır, bizim için sonuna kadar Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan’dır.” Dedi.

Kısa bir konuşma yapan BDP İl Eş Başkanı Mihriban Şah ise “Haksız ve hukuksuz bir şekilde alınan arkadaşlarımızın çalışmaları başarı ile yapılacağından eminim. Bundan dolayı yapacağınız çalışmalara parti olarak gereken desteği sunacağımızı belirtiyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti.

Bu İçerik 20.06.2012 Tarihinde Türkçe İçerik Kategorileri Kategorisinde Yayınlanmıştır

Hizmet Rehberi

Copyright © 2014 Van Büyükşehir Belediyesi tüm hakları saklıdır.
Tasarım ve Yazılım Cihansoft
BBYS v1.4