BELEDİYE ÇALIŞMALARINA HER KESİMDEN TEBRİK
Belediye Başkanı Bekir Kaya, Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ve ilgili birim müdürleriyle birlikte Eminpaşa Mahallesi ile İskele Mahallesinde başlatılan asfalt çalışmalarını denetledi, halkla sohbet etti.
İlk olarak Eminpaşa mahallesindeki çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Bekir Kaya, sonrasında İskele Caddesi asfalt çalışmalarını bir süre takip etti. Kaya, burada çalışan işçilerle konuşup yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İskele caddesi üzerinde evi bulunan AK Parti Van Merkez eski İlçe Başkanı Hekim Karabıyık, Başkan Bekir Kaya ile çalışanlara evinden getirdiği çayı ikram etti. Kaya ile çalışmalar hakkında sohbet eden Karabıyık, yapılan çalışmaları beğendiklerini ve çalışmaları takdir ettiklerini söyledi.

Çalışma alana gelen Vandaş Müdürü Taylan Ağca ile de sohbet eden Bekir Kaya, bu yolumuzun tamamen asfaltlanması için doğal çalışmasının bir an evvel bitirilmesi, Belediyenin de asfalt çalışmasını bitirerek yolu hizmete açması için zamanın daraldığını dile getirdi. Ağca ise, ellerinden geldiğince seri çalıştıklarını Belediye çalışmalarına yetişemeye çalıştıklarını söyleyerek, İskele caddesinin ise kısa sürede bitireceklerini söyledi.

Yeni finişerin avantajları işe yaradı
Fen İşleri Müdürü Orhan Şenkaya “yoğun bir tempo ve araç gereçle başlatmış olduğumuz İskele Caddesi asfaltlanmasına devam etmekteyiz. Yeni asfalt serme makinesi finişerimizin özelliklerinden olan geniş caddeyi tek dökümle çıkarması imkanı büyük kolaylık sağlıyor. Ek ilavelerini takarak caddenin tek yönlü olan kısmını bir seferde dökerek çalışmamızda zaman kazanmış olacağız. Bu sayede yola dökülen asfaltın ömrü uzun ve sağlıklı olmuş olacak. Çalışmalarımızın yanı başında doğal gaz çalışması da devam etmektedir. Doğal gaz çalışmalarının geç kalması çalışmalarımızda zaman kaybı yaşanmasına sebep olmuştur. Bundan dolayı doğal gaz çalışmasını takip ederek çalışmamızı bitirmeye çalışıyoruz.” dedi
İskele mahallesi sakinlerinden Şahin Bilgi ”iskele caddesindeki asfalt çalışması çok güzel ve gerekliydi. Bu yol geçmişte hep ihmal edildi. Ancak şimdi gelen bu çalışmayı takdirle karışılıyoruz. Bunca çektiğimiz eziyete son verdiği için Başkanımız Bekir Kaya ve ekibine teşekkür ederiz.”şeklinde duygularını dile getirdi.

İskele mahallesi çocukları Bekir Kaya ile sohbet ederek, ona eşlik ettiler, bir süre birlikte dolaştılar. Mahalle halkı ile de görüşen Kaya, diğer sorunlarla da ilgili bilgiler alarak çalışma alanından ayrıldı
|