7 TON BALIK İMHA EDİLDİ
Avlanma yasağı bulunan inci kefali balığı satışını yapmak isteyenlere yönelik Belediye Zabıtası sıkı denetimlerini sürdürüyor. Avlanma yasağının başlamasından bu yana Jandarma Emniyet ve Zabıta görevlileri bu işi yapanları yakın takibe alarak, ellerinde bulunan balıklara imha edilmek üzere el koyarak, kişilere idari para cezası verildi.
Van'da kaçak avlanan 7 ton inci kefali balığı,İl Tarım Müdürlüğü ve Belediye Zabıta görevlileri denetiminde Van Gölü kıyısında açılan çukurlara gömülerek imha edilirken, 10 kişiye de toplam 7 bin 230 TL idari para cezası kesildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Van Gölü'nün tek canlı türü olan inci kefali balığı neslinin tükenmemesi için 15 Nisan ile 30 Haziran tarihleri arasında uygulanan avlanma yasağına uymayan balıkçılara yönelik çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında İl Jandarma Komutanlığı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tarafından yapılan operasyonda 5 ayrı kamyonette yaklaşık 7 ton inci kefali ele geçirildi. Kabahatler Kanunu gereği şahıslara 7 bin 230 TL idari para cezası kesilerek balıklara el konuldu. Ele geçirilen balıklar İl Tarım Müdürlüğü ve Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim edildikten sonra İskele Mahallesi'nde bulunan Van Gölü kıyısına getirildi. Balıklar, burada iş makinesi tarafından açılan çukura atılarak imha edildi.
|